Tentoonstellingen


Eva Meijer

Eva Meijer is beeldend kunstenaar, filosoof, schrijver en singer-songwriter.

Ze maakt performances, muziektheatervoorstellingen en installaties, zoals bijvoorbeeld Het leven leert vanzelf in het Scheltema Complex in Leiden en Verlangst in de Boterhal (met Miriam Reeders), maar ook tekeningen en foto's, video's en afleidingsmateriaal voor varkens.

Ze bracht vier albums en een aantal EP's uit en treedt veel op in Nederland, België, Duitsland, Engeland en Amerika. Muziek en meer informatie vindt u hier.

Korte verhalen en gedichten van haar hand zijn onder andere verschenen in De Revisor, Tirade en De Brakke Hond. Ze is mede-oprichter van literair collectief De Jagers. Eva's debuutroman Het schuwste dier verscheen in 2011 en werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs, de Gouden Boekenuil en de Vrouw&Proza DebuutPrijs. Eva's tweede roman Dagpauwoog verscheen in 2013 en werd goed ontvangen (NRC****). In 2016 verscheen Dierentalen, een populair wetenschappelijk boek over talen van niet-menselijke dieren, en de vraag wat taal eigenlijk is. In mei 2016 zal haar nieuwe roman Het vogelhuis verschijnen.

Eva houdt dagelijks een weblog bij en treedt regelmatig op met proza en/of liedjes. Daarnaast is ze bezig met een promotieonderzoek in de filosofie, getiteld 'Political Animal Voices', aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze ook lesgeeft. Over het onderzoek verscheen een interview in Trouw, dat hier te lezen is, academische publicaties en presentaties zijn hier te vinden. Ze is voorzitter van de landelijke OZSW werkgroep dierethiek, en van Minding Animals Nederland.

Kunstenaars