Tentoonstellingen


Nina Boas - Biografie

Nina Boas (1980 Saumur, France) woont en werkt in Nederland.
Het visuele beeld vormt de basis voor het werk van Boas. Geïnspireerd door droombeelden, neemt zij het publiek mee in haar eigen gecreëerde werelden waar via verschillende soorten projectie met schaal wordt gespeeld. Door de meerdere lagen van technieken en beelden creëert zij ruimte om een (muzikaal) narratief te verbeelden waarin grotere thema's als feminisme, politiek, existentiële vragen subtiel worden behandeld.

Boas ziet het onderzoek naar de beeldende erfenis van haar moeder als een langdurig proces dat nog jaren zal doorgaan. My mothers paintings is een fragment in een reeks van meerdere pogingen om grip te krijgen op het onderwerp. De performance "Plesiran Tempo" Doeloe ging aan My mothers paintings vooraf, Geïmproviseerde Familie is de volgende stap.

Boas studeerde af in 2003 van de kunst academie AKI, ArtEZ te Enschede. Zij ontwikkelde een praktijk in performance art en kwam geleidelijk in het theatercircuit, maakte in 2012 een voorstelling voor het Feikeshuis en studeert nu aan de DasArts te Amsterdam. Boas is mede oprichter/ co-directeur van het performance programma PAE en onderdeel van het performance ensemble TRICKSTER.

 

Kunstenaars