Tentoonstellingen


Vino, Arte Contemporanea / Wijn, olijfolie en hedendaagse kunst

Vino, Arte Contemporanea  / Wijn, olijfolie en hedendaagse kunst

ZONDAG 6 oktober, Locatie De Kas, Bakkerstraat 182-189, Rotterdam - Charlois. Aanvang 17.00 hr.
Giuseppe Licari presenteert in zijn wijngaard in 'de Kas bij het Ootje' in Charlois de eerste jaargang (rood, wit en grappa) van zijn Rotterdamse wijn 'Charlois'. De eerste drie flessen van deze byzondere wijn worden tijdens een avondvullend programma geveild. Van de opbrengst zal Giuseppe een houten wijnvat kunnen aanschaffen. De wijn is gemaakt van de druivenoogst 2012 uit deze kas. De drie flessen hebben een door Nina Boas ontworpen etiket.
Het evenement wordt samen met WORM en FUCKING Good Art georganiseerd in de programma serie The Countryside Issue: Een serie kleine verkenningen van hedendaagse kunst in ‘de periferie'; over de utopisten, de escapisten, de idealisten en de pragmatici die uit de slipstream en de mainstream vertrokken, weg uit de stad en ‘back to the land', om daar zelf iets van de grond te trekken.
Met Filmmaker/olijfolieproducent Emilaino Monaco, 2 sommeliers en een veilingmeester,
Screening van 'the making of "Olio, Vino e Arte Contemporanea"' over de mix van eco/kunst/tourisme in Puglia, door FGA ism Angela Marzull, Michael Hofer en Emiliano Monaco, die sinds 3 jaar zijn films financiert met de opbrengst van 150 eeuwenoude olijfbomen in Puglia. Screening en inleiding documentaire "I'm not such a Beautiful Landscape'. Verder een gesprek tussen FGA, Giuseppe Licari en Emiliano Monaco over hun werk, druiven en olijven, kunst en landbouw, emigratie en remigratie, leegloop en landschap, productie en distributie, waarde en 'affective labour'.
Tickets: € 20,- in de voor verkoop en € 22,50 aan de deur. Dat is inclusief Italiaans/Hollandse diner, een glas rode en een glas witte Charlois 2012 wijn. De kaarten zijn verkrijgbaar bij WORM, in Galerie Hommes of op internet http://www.worm.org/. Beperkt aantal plaatsen, dus wees er vlug bij.

 

« Terug naar actueel nieuwsoverzicht

Nieuwsarchief

Kunstenaars