Tentoonstellingen


Connect-It

Connect-It

Connect - It

23 september t/m 21 oktober 2012

Thijs Ewalts en Jasper Niens : Stadsautosnelweg A0 Charlois,
Stedelinks010 : Panorama Zuid . . . een veerpont tussen Charlois en Katendrecht,
Bureau Venhuizen : De opgeheven Hefbrug

23 september 15.00 uur opening door Leo van Die, voorzitter stg. Hommes Foundation

7 oktober voordracht: door Michel Ball, schrijver en onderzoeker. "Waarom de Katendrechtse Lagendijk in Charlois ligt".
10 oktober 19.30 Speakers Corner olv Tom Leest, De Beuk organisatie advies.
21 oktober 16.00 uur Finissage

Het 550 jarig bestaan van Charlois en het 5 jarig bestaan van galerie Hommes vieren we met de tentoonstelling Connect-It. Connect-it gaat over verbonden zijn en loslaten. Over het her(ver)binden van Katendrecht en Charlois.

550 jaar geleden ontstonden in de Katendrechtse polder de dorpen Katendrecht en Charlois op loopafstand van elkaar. Lange tijd vormden zij één dorp. Het graven van de Maashaven tussen 1895 en 1905 betekende een ogenschijnlijk definitieve, maar niet onherstelbare, fysieke breuk tussen beiden.

In de tentoonstelling Connect - It worden drie ontwerpen gepresenteerd, die mogelijkheden voor nieuwe verbindingen tussen Charlois en Katendrecht onderzoeken. Daarnaast toont Stichting Historisch Charlois beelden van het verbonden land, veerdiensten en pontjes. Pim van Halem tekent de kaart van toen en nu op de wand. Een randprogramma met film, speakers corner en debat werpt blikken in verleden en toekomst.

Deze tentoonstelling is onderdeel van het programma 550 jaar Charlois en mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Deelgemeente Charlois.

 

 

 

Click on an image to enlarge.
Connect-It Connect-It Connect-It

Kunstenaars