Tentoonstellingen


Piet Rogie

Piet Rogie

Op vrijdag 6 september a.s. om 19.00 uur opening van een solotentoonstelling van Piet Rogie, schilderijen, tekeningen
De tentoonstelling wordt geopend met een act door Dixie Wanner en een openingswoord van Guus Vreeburg, kunsthistoricus.

Een feest van kleuren ervaar je, als je het atelier van Piet Rogie binnenkomt. De kleuren zijn overal, ze verleiden je tot bewegen, roepen herinneringen op aan warme lome zomerdagen, of krakende koude winters op het ijs. Kleuren die je voeden, omarmen, troosten. De keuze voor de zachte en gedempte kleuren maakt het feest compleet, de schilderijen zijn kwetsbaar en aanraakbaar.

Als kleine jongen zag Piet Rogie bij zijn oma reproducties van de Madonna van Murillo: de kleurenpracht heeft diepe indruk op hem gemaakt. De hele opbouw van zijn beeldend oeuvre lijkt een reis te zijn naar het einde van de regenboog. Een zoektocht naar kleur in haar hoedanigheden, of zo je wilt, de ware essentie van kleur.

Behalve kleur, is structuur en ordening een vast gegeven. Kleuren worden als stroken stof geweven, of gestapeld als in een gebouw. In de meest recente werken wordt de structuur losser en losser, het licht glipt erin, eerst voorzichtig, maar allengs meer en meer. De schilderijen lijken door die ontwikkeling op elkaar te reageren en met elkaar te spreken. Ze vertellen het verhaal van de zoektocht naar die ene perfecte combinatie van kleuren, lichtinval, structuur en beweging: de reis van Piet Rogie als beeldend kunstenaar.

Programma tijdens de tentoonstelling

19 september 20.00 uur jaarlijkse Hugo Bongers lezing

22 september 12.00 Brunch met Piet Rogie in het programma van South Explorer, aanmelden op info@hommes.nl. Bijdrage € 5,00.

13 oktober 16.00 - 18.00 uur Finissage

 Onze openingsuren zijn vanaf dit nieuwe seizoen do/vrij/zat van 14.00 - 18.00 uur.

  

 

Click on an image to enlarge.
Piet Rogie Piet Rogie Piet Rogie Piet Rogie

Kunstenaars