Tentoonstellingen


Someone like you

Someone like you

SOMEONE LIKE YOU

Cecilia Jaime, Astrid de Pauw, Heleen Schröder
Tekeningen, sculpturen, kleitabletten

Rogie CS
dans

30 november t/m 27 december 2014

Een groepstentoonstelling, waarin de kunstenaars de vorm van het portret en hun waarneming van de mens, onderzoeken.

Zondag 30 november 15.00 uur opening door Etienne Boileau, communicatieadviseur en journalist in de kunstensector. www.communart.nl
U vindt hier het openingswoord van Etienne Boileau

Zaterdag 27 december 16.00 - 19.00 uur finissage

Zaterdag 13 december 20.00 uur Re / turn
Een dansvoorstelling van Rogie cs. Choreagrafie Piet Rogie, uitvoering Merel Roozen, Benjamin Muller, Piet Rogie. Dramaturgie Hans Timmerman.

SOMEONE LIKE YOU

Zo iemand als jij. De kunstenaars Cecilia Jaime, Astrid de Pauw en Heleen Schroder hebben alle drie iets met portretten. De mens verbeelden, dat doen zij op heel verschillende manieren, vanuit verschillende inspiratiebronnen en ook met een verschillende intentie. Maar uiteindelijk plaatsen zij alle drie een persoon in de schijnwerper. "In the harsh light of the public" noemt de Duitse filosofe Hannah Arendt dit uit het anonieme van het private domein treden, het jezelf of de ander tonen aan de buitenwereld, het podium van de samenleving. Door te handelen, door aanwezig te zijn. En daarmee maak je de persoon kwetsbaar, open voor de interpretatie van de buitenwereld. Maar misschien herkennen we ons in haar/hem? Misschien is het Someone like you?

 

 

Click on an image to enlarge.
Someone like you Someone like you Someone like you

Kunstenaars