Tentoonstellingen


Let's DOG

Let's DOG

Let's DOG
De Grote Charloisse Hondenshow

29 mei tot en met 2 juli 2016

Opening 29 mei / 14.30 deur open / 15.00 korte lezing door Eva Meijer, beeldend kunstenaar, schrijver, singer-songwriter, filosoof / 15.30-18.00 receptie.


                             Fatum

                     De hond drinkt uit zijn spiegelbeeld
                     Het hele plasje leeg

                             Chris van Geel


Let's DOG is een tentoonstelling over de relatie tussen hond en mens, met kunstwerken, gedichten, workshops, filmvertoning, activiteiten en poëzievoordrachten.

Al tienduizenden jaren woont en leeft de hond samen met de mens. Het is niet duidelijk of de wolf kwam aanlopen bij de mens of andersom. Er lijkt geen dier ter wereld zo dichtbij de mens te staan als de hond. De trouw van de hond aan zijn baas, de mens, is ongeëvenaard. De relatie tussen hond en baas is liefdevol en innig. Maar spreken wij de taal van onze hond? Begrijpen wij zijn doen en laten, of spiegelen we onszelf in hem? Geven wij de hond een menselijke gedaante omdat wij zijn wezen niet echt doorgronden?

De tentoonstelling laat de hond zien in al zijn kwetsbaarheid. Liefdevol, soms ongrijpbaar, humoristisch, ontroerend, als een spiegel en met een knipoog.

Deelnemende kunstenaars: Amke, Carolien Adriaansche, Jeroen Allart, Peter Bastiaanssen, Hella de Boo, Merijn Bolink, Caroline Curtis, Pam Emmerik, Manel Esparbé i Gasca, Ana Fernandez, Ans de Groot, Maartje Hinse, Yoshiyuki Koinuma, Guda Koster, Emile van der Kruk, Pieter Kusters, Gabriëlle van der Laak, Eva Meijer, Peter Redert, Q.S. Serafijn, Patty Struik, Anton Vrede, Alex de Vries, Barbara Witteveen, William Wegman, Efrat Zehavi.

Dichters in publicatie (onder voorbehoud): Ida Gerhardt, C.O. Jellema, Jan Hanlo, Hugo Claus, Friedrich Torberg / Godfried Bomans, Erik Menkveld, Willem Jan Otten, A. Roland Holst, Masaoka Shiki, Feng Zhi, Lucebert, Gerrit Krol, Chris van Geel, Jan Emmens, Wislawa Szymborska.

Samenstelling Jannie Hommes en beeldend kunstenaar Q.S. Serafijn. Selectie gedichten Peter Swanborn. Mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Gebiedscommissie Charlois.

Programma tijdens Let's DOG

Zondag 29 mei 15.00 - 18.00 uur Opening tentoonstelling door Eva Meijer
14.30 deur open / 15.00 korte lezing door Eva Meijer, beeldend kunstenaar, schrijver, singer-songwriter, filosoof / 15.30-18.00 receptie.

 

11 juni 14.00 uur poëzie voordracht
De dichter Ann Vickery (Australië, 1968) is te gast op het festival Poetry International en draagt in de galerie uit haar werk voor.

Maandag 13 juni 20.00 uur Lezing
Tijdens museum en galeriebezoek richtte Hugo Bongers de afgelopen maanden zijn aandacht vooral op kunstwerken waarop honden voorkomen. Hij vroeg zich daarbij af welke rol/functie de hond eigenlijk heeft in het verhaal van het kunstwerk. Wat is de 'betekenis' van de hond op het kunstwerk. Aan de hand van beeldmateriaal probeert hij die vragen in zijn lezing te beantwoorden.

Woensdag 15 juni 14.30 uur Film, alle leeftijden
Vertoning van de film Hachi. Film over de hond Hachiko die na de dood van zijn baasje 9 jaar lang wachtte op diens terugkeer bij het treinstation Shibuya in Tokio. Op een koude avond vindt professor Parker Wilson een puppy op het treinstation. Hij kan het niet over z'n hart verkrijgen het dier achter te laten en neemt de hond mee naar huis. Parker en Hachi zijn al snel onafscheidelijk. Hun unieke band is het begin van een ontroerend verhaal over ware vriendschap en onbegrensde loyaliteit. Met Richard Gere, Joan Allen & Sarah Roemer. Regie Lasse Hallström. De remake van "Hachikô Monogatari" uit 1987.

Donderdag 16 juni 19.00 - 20.00 uur Grote Hondenparade
Maak je hond mooi met een strik, een truitje, een hoedje, halsband of wat dan ook en wandel mee in de parade langs alle Kunst in Charlois. Onder leiding van gidsen. Voor alle honden een koekje en voor de bazen een mooie plattegrond met de kunstwerken in Charlois. De route begint en eindigt in galerie Hommes. Duur 1 uur.
Na afloop maken we een groepsfoto van alle honden met hun baasjes

Zaterdag 18 juni 15.00 - 17.00 uur Workshop Afvaljuf
Alle kinderen zijn welkom bij deze leuke workshop. Met allerlei soorten afval maak je een fantasiehond of dier. Inlopen mag de hele tijd. Je kan zelf plastic afval meenemen, wel schoongemaakt, maar De afvaljuf neemt ook spullen mee die je kunt gebruiken. Ze helpt je om je eigen fantasiehond te maken. Deze hond mag je daarna mee naar huis nemen.

Zaterdag 2 juli 16.00 Jazz concert
Bert van Bommel was in vroeger jaren de "crooner" van het GROOT NIET TE VERMIJDEN. Jazz is zijn grote passie! Tegenwoordig zingt hij en speelt hij trompet met het duo Ronald(bas) en Michel Blokhuizen(piano). Aansuitend op het veld bij de Oude Kerk Jazz in Charlois met Crescent Groove. 
 

Alle activiteiten zijn gratis dankzij een bijdrage van Gebiedscommissie Charlois. In de tentoonstelling is er voor bezoekers een audioguide beschikbaar waarop 14 gedichten kunnen worden beluisterd. De auduiguide zijn gesponsord door GuideXPress.

 

Afbeeldingen: Hella De Boo, Patty Struik, Jeroen Allart, Caroline Kusters, Q.S. Serafijn

Hier kunt u klikken voor meer informatie over de getoonde kunstwerken.

 

Click on an image to enlarge.
Let's DOG Let's DOG Let's DOG Let's DOG Let's DOG

Kunstenaars