Tentoonstellingen


South Explorer

02-04-2016 - 03-04-2016
South Explorer

Op zaterdag 2 en zondag 3 april vind SOUTH EXPLORER plaats.
15 culturele hotspots, tijdelijke locaties, galeries, ateliers en kunstwinkels openen tegelijk hun deuren met een afwisselend en uitdagend programma. Scroll and Swipe door Rotterdam-Zuid van Oud-Charlois naar Tarwewijk, Hillesluis, Rijnhaven en Feijenoord. Kunst, muziek, poëzie, dans, video, eten, boeken en fotografie. Alle locaties zijn geopend op beide dagen van 13.00 tot 18.00 uur, tenzij andere tijden staan vermeld bij de locatie. Kijk voor de informatie over locaties en programma op www.southexplorer.nl

De plattegrond met informatie is verkrijgbaar op alle locaties, maar ook in de Centrale Bibliotheek, Rotterdam info en veel andere plekken in het centrum.

Galerie Hommes is geopend op beide dagen van 13.00 tot 18.00 uur en op zaterdagavond 2 april vanaf 21.00 tot 24.00 uur met een Video programma. Zie hiervoor het evenement op deze pagina.

 

 

 

My Mothers Paintings: Performance Nina Boas

19-02-2016 - 19-02-2016
My Mothers Paintings: Performance Nina Boas

Tijdens de inissage van de tentoonstelling op vrijdag 19 februari zal Nina Boas de Performance My Mothers Paintings nogmaals uitvoeren, aanvang 19.30 uur. (tijdens de performance, die ± 20 min. duurt, is de deur gesloten)

"wat doet men met de werken van een overleden kunstenaar, wat doet men met de overblijfsels van onze ouders, en hoe verwerkt men trauma in verlies"

Sinds een aantal jaar is Nina Boas op zoek naar vormen om autobiografische verhalen te vertellen via beeldende voorstellingen. In ‘My Mothers Paintings' neemt Boas de context van de white cube als podium om haar performance te presenteren en zet zij de schilderijen van haar moeder in als onderwerp, rekwisiet en kunstwerk.

Samengesteld in samenwerking met Maaike Gouwenberg.
Mede mogelijk door een bijdrage van Stichting Elise Mathilde Fonds en gemeente Rotterdam, afdeling Cultuur,
De performance van Nina Boas is ontwikkeld bij DasArts.

Foto van Performance My Mothers Paintings door Nina Boas, met schilderijen van Françoise Magranges. Foto Sjoert Willemstein.

Performnace My Mothers Paintings

17-01-2016 - 17-01-2016
Performnace My Mothers Paintings

Performance Nina Boas zondag 17 januari 16.30 uur

\"wat doet men met de werken van een overleden kunstenaar, wat doet men met de overblijfsels van onze ouders, en hoe verwerkt men trauma in verlies\"

Sinds een aantal jaar is Nina Boas op zoek naar vormen om autobiografische verhalen te vertellen via beeldende voorstellingen. In ‘My Mothers Paintings\' neemt Boas de context van de white cube als podium om haar performance te presenteren en zet zij de schilderijen van haar moeder in als onderwerp, rekwisiet en kunstwerk.

Vrouwen zijn de hoofdpersonen in de schilderijen van Francoise Magrangeas (1949-2011): vrouwelijk, sensueel, humoristisch en onafhankelijk. Een zelfverzekerde vrouw, zonder complexen, geplaatst in een mise-en-scène.

Mede mogelijk door een bijdrage van Stichting Elise Mathilde Fonds en gemeente Rotterdam, afdeling Cultuur,
De performance van Nina Boas is ontwikkeld bij DasArts.
Beeld: videostill met performer Nathalie Smoor.

Programma met Jeroen Bron, dwarsfluit en Mike Hartog, tekst

06-12-2015 - 06-12-2015
Programma met Jeroen Bron, dwarsfluit en Mike Hartog, tekst

U bent van harte welkom op zondag 6 december vanaf 15.30 uur.

Temidden van de werken van Anne van As en Anne van Eck, verzorgen Jeroen Bron en Mike Hartog een klein en delicaat programma met muziek en tekst.

Jeroen Bron, dwarsfluit
Claude Debussy, Syrinx
Bernhart van den Sligtenhorst Meyer, Drie landelijke miniaturen

Mike Hartog, tekst
Geen Genade

Jeroen Bron is werkzaam als docent fluit op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij is als docent, dirigent en arrangeur verbonden aan de Nederlandse Fluit Academie en speelt regelmatig in het Koninklijk Concertgebouworkest.
Mike Hartig verzorgt al jaren yoga lessen en schrijft al minstens even lang teksten.

Tekst uit Geen Genade

het is een komen, een gaan
een landschap
vast en ontsloten
onder een wassende maandag

 

Interview Robin Kolleman door Alex de Vries

03-09-2015 - 03-09-2015
Interview Robin Kolleman door Alex de Vries

U bent van harte welkom bij de College Tour onder leiding van auteur en curator Alex de Vries met Robin Kolleman als gast op donderdag 3 september vanaf 20.00 uur (deur open 19.45 uur)
Heeft u de opening gemist? Of was u bij de opening en wilt u meer weten over de achtergronden van het werk van Robin, dan is dit het goede moment.

Robin Kolleman verkent in haar werk het grensgebied van het fysieke sociale verkeer. Tussen geslotenheid en kwetsbaarheid, geweld en onschuld. Drie stadia van contact: de Aanblik, de Aanraking en de Aantasting staan daarin centraal. De Schoonheid, de Erotiek en de Dood. Robin Kolleman neemt de bezoeker mee langs confronterende beelden uit haar Epos serie, naar een intiem en uiterst kwetsbaar domein met verstilde bijna onzichtbare beelden.

 

Kunstenaars