Tentoonstellingen


Nancy Hoogstad

Nancy Hoogstad

Nancy Hoogstad (NL 1974). In haar werk zijn verschillende disciplines vertegenwoordigd. Zij werkt vanuit herinneringen of een thema en de daarbij behorende sfeer. Vaak zijn verhalende elementen te herkennen. Het werk heeft meestal een relatie met wat haar persoonlijk bezig houdt. Een aantal thema`s zijn leven, dood, seksualiteit, relaties en rolpatronen.

De vorm en de functie van de naaimachine fascineert haar als symbool voor degelijkheid, hard werken, creëren, man/vrouw rollen, van generatie op generatie, gesloten en mysterieus. Ook zoekt ze naar de relatie tussen het moeten/de verplichting en het willen/de dromen. Ze ontneemt de uiterst functionele machine van zijn functie en creëert een beeld waarin de associatie deze plaats overneemt. De beelden in marmer geven een gestileerde weergave van de naaimachine, de gesloten vorm.

In de onderzee wereld staat men vrij om te fantaseren. Wegdromen over wat er allemaal te zien is aan vormen van planten en vissen geeft inspiratie. Vissen hebben vaak een humoristisch uiterlijk, ze maken je aan het lachen. Leren het leven/mezelf een beetje minder serieus te nemen en een glimlach op te roepen, dat was het uitgangspunten bij het maken van de vissen serie.

Nancy Hooogstad, Zuidhoek 108 B 3082PN Rotterdam 06-51714116 010-4102939

http://nancy2hoogstad.wix.com/nancy-hoogstad

http://www.facebook.com/nancy.hoogstad.1

 

Kunstenaars