Tentoonstellingen


Barbara Helmer

Barbara Helmer

Barbara Helmer tekent met kleurpotlood en grijs grafietpotlood. De tekeningen zijn in lagen opgezet, eerst de kleuren en de bovenste laag met grijs potlood. Die bovenste grijze laag verzwakt of verandert de kleuren zoals dat ook gebeurt bij het laatste licht van de dag.
Naast een zekere mate van abstractie, blijft er een herkenbare voorstelling zichtbaar in het werk. Zelfgemaakte uitvergrote foto`s vormen de basis daarvan. Het zijn foto`s van natuur, van vaak terloops waargenomen- soms in voorbijgaan gefotografeerd vanuit de auto -landschappen met sporen van menselijke aanwezigheid. Daar waar de beweging letterlijk in de foto te zien is, versterkt die de vaak ritmische structuur die toch al vaak in een natuurlijke omgeving aanwezig is (in bomen, planten, bladstructuren).
Licht en dan vooral het laatste licht van de dag is een thema. De tekeningen verbeelden het verstrijken van de tijd, het aflopen van de dag. Je zou het romantisch kunnen noemen, maar dan niet op een negentiende eeuwse manier, maar op een hedendaagse, meer stadse manier. Zoals je je opeens op een lege weg ken bevinden en er een fantastisch weids avondlandschap opdoemt in het laatste licht van de dag.

Contact rechtstreeks met Barbara Helmer op haar email adresbhelmer@xs4all.nl

Meer informatie op www.barbarahelmer.nl

 

 

Kunstenaars