Tentoonstellingen


Inez Smit neemt deel aan Alles Grafisch

Inez Smit neemt deel aan Alles Grafisch

Alles Grafisch!
van Alfabet tot Zeefdruk
8 juni t/m 1 juli 2012
opening 7 juni 17.00 uur
··········
Alles Grafisch! geeft een actueel beeld van het onorthodoxe gebruik van grafische technieken, variërend van een alfabet in linoleumsnede, installaties met etsen en zogenaamde Windowprinting tot animatiefilms in lino, kunstenaarsboeken en zeefdruk op T-shirts.

Scott Minzy Arjenne Fakkel

Deelnemende kunstenaars zijn: Randy Beker, Karin Bos, Arjenne Fakkel, Thijs Ebbe Fokkens, Stefan Hoffmann, Marianne Kaars, Scott Minzy, Gijs van Noort, Jos de L'Orme, Gemma Plum, Jurriaan Rexwinkel, Ewoud van Rijn, Tijs Rooijakkers, SAGE, Tomiyuki Sakuta, Sjeng Schupp en Michiel van Dijk, Lennard Schuurmans, Inez Smit, Studio AIRPORT, Ilse Versluijs, Wilma Vissers, Lennart Wolfert en Sun Xun.
Curator: Ondine de Kroon.

De tentoonstelling begint al buiten, waar kunstenaar Stefan Hoffmann zijn Windowprintings op de ramen aanbrengt. Het alfabet komt in diverse vormen terug, met een handalfabet voor doven door Arjenne Fakkel, tot gezeefdrukte alfabet t-shirts van Randy Beker. Ook de letterkast is terug en wordt door Lennard Schuurman met gevoel voor ironie ingezet voor zijn zelf ontworpen, abstracte letters.Er zijn ruimtelijke installaties van Tijs Rooijakkers en Thijs Ebbe Fokkens en een wandvullende zeefdruk op doek van Ilse Versluijs. Een leperelloboek met houtsneden van Marianne Kaars neemt door zijn formaat, 4 meter lang, sculpturale vormen aan en ook de landscape formaat etsen van Gijs van Noort zijn monumentaal van karakter.

Opening
Alles Grafisch! wordt geopend op donderdag 7 juni om 17.00 uur door wethouder Frits Lintmeijer. Wees welkom!

Sjeng Schupp en Michiel van Dijk Stefan Hoffmann

Kunstenaarsgesprek en filmavond 28 juni
Op donderdag 28 juni om 20.00 uur vindt er een kunstenaarsgesprek met Ilse Versluijs en Studio Airport plaats, en zullen animatiefilms worden vertoond in lino- en houtsnede van Sun Xun (China), Scott Minzy (USA) en Sjeng Schupp en Michiel van Dijk. De avond wordt geleid door Liesbeth Hemelrijk. De avond bijwonen? Meld je aan via info@cbk-utrecht.nl o.v.v. 'kunstenaarsgesprek 28 juni'. Toegang is € 5,-.

Tijs Rooijakkers

Afbeelding TRH 1, zeefdruk + acryllak op multiplex, 28 x 38 cm., 2012

« Terug naar actueel nieuwsoverzicht

Nieuwsarchief

Kunstenaars