Tentoonstellingen


Plesiran Tempo Doeloe #2, Ruruhuis van SONSBEEK'16 Arnhem Nina Boas

Plesiran Tempo Doeloe #2, Ruruhuis van SONSBEEK'16 Arnhem  Nina Boas

concept & spel: Nathalie Smoor en Nina Boas

performance om 15.00

In Plesiran Tempo Doeloe #2 heronderzoeken Nathalie Smoor en Nina Boas op uitnodiging van Reinaart Vanhoe in het Ruruhuis van SONSBEEK‘16 transACTION, hoe ze zich verhouden tot het Indische verleden van hun beide vaders. In 2013 maakten zij hier al meerdere performances over in Amsterdam bij Flam4 in Arti et Amicitiae en in Rotterdam bij LAAT Wolphaert Project Space en le Sud in het kader van ‘Les Berceuses de l' Europe'. Uiteindelijk maakten zij met ondersteuning van het AFK Plesiran Tempo Doeloe, twee performance events bij het Mediamatic en het Muiderpoorttheater.

"Als tweede/derde generatie hebben we van huis uit geleerd om niet over het verleden te praten, ons te schamen, niet te laten merken dat onze ouders hieronder leden. Een op de zeven Nederlanders heeft een band met voormalig Nederlands-Indië, waarom hebben wij ons hier dan toch zo lang alleen in gevoeld?"

Met hun achtergrond in mime en beeldende kunst proberen ze tijdens de performance toegang te vinden tot deze wereld, die toch onderdeel is van hun leven. Ze zijn hun familiearchieven ingedoken, maar leggen de link naar het hier en nu. Wat voor invloed heeft dit nu nog op hen? Met beelden en
beweging onthullen zij op een intuïtieve manier deze verborgen geschiedenissen en brengen ze tot leven.

(Plesiran Tempo Doeloe verwijst naar een opmerkelijk Indonesisch fenomeen: een vorm van vrijetijdsbesteding waarin mannen en vrouwen, jong en oud, de koloniale tijd herleven door rollenspellen en verkleedpartijen)

concept & spel: Nathalie Smoor en Nina Boas

performance om 15.00

 

« Terug naar actueel nieuwsoverzicht

Nieuwsarchief

Kunstenaars