Tentoonstellingen


Nina Boas op Go Short at Extrapool

In het kader van het festival voor korte films, Go Short, heeft Extrapool internationale kunstenaars uitgenodigd die grensoverschrijdend werk maken dat zich niet in een hokje laat stoppen. Buiten komt de gevel tot leven met live animaties van Ton van Rijswijk. Binnen zit je met je neus boven op het scheppingsproces van diverse kunstenaars.

Zaal open: 20.30 * Aanvang: 21.00 * Entree: 6
Doorlopend: live animatie van Ton van Rijswijk buiten op de gevel.

Deelnemende kunstenaars:

Nina Boas speelt met archetypische constructies in haar performances met video projecties, live tekeningen, ruimtelijke reconstructies en theatrale expressie. Soms is ze een reus, soms een heel klein meisje.

Klaske Oenema
brengt gevoelige liedjes en gedichten, terwijl ze een voor een haar knipsels op een overhead projector legt. Een huiselijke, poëtische performance.

Tina Tonagel heeft met behulp van mechanische constructies overhead projectors omgebouwd tot realtime-motion-projectiemachines. Dit levert prachtige abstracte beelden op. Zie ook http://kunstundmusik.ath.cx/

Astrid Florentinus zal gedurende de avond op verborgen plekken - of juist heel openlijk - live tekenen en projecteren. Ze reageert op de bewegingen en het geluid van de bezoekers en de gebeurtenissen in de ruimte.

Ton van Rijswijk maakt speciaal voor Go Short een grote live animatie die op de gevel wordt geprojecteerd, waarschijnlijk op een deel van het gebouw naast de Calypso bioscoop aan de overkant van Extrapool. Maar het kan ook zijn dat het iets heel anders wordt. Hij laat zich inspireren door het bijzondere gebouw van Extrapool. Deze animatie zal gedurende het hele Go Short festival te zien zijn.

Het Go Short festival is in Nijmegen van 14 t/m 18 maart 2012.

Go Short at Extrapool 
Tweede walstraat 5
Nijmegen.
start 20.30
http://www.extrapool.nl

 

« Terug naar actueel nieuwsoverzicht

Nieuwsarchief

Kunstenaars