Tentoonstellingen


Karin Trenkel met de installatie Winterlandschap in Use it again, Ampelhaus Oranienburg, Duitsland

Karin Trenkel met de installatie Winterlandschap in Use it again, Ampelhaus  Oranienburg, Duitsland

UITNODIGING
 
USE IT AGAIN - Ampelhaus, Oranienbaum
30 juni - 26 augustus 2012

Je bent van harte uitgenodigd voor de feestelijke opening van de tentoonstelling USE IT AGAIN in Oranienbaum op zaterdag 30 juni a.s.

De tentoonstelling zal door de burgemeester van Oranienbaum, Uwe Zimmermann, worden geopend om 16 uur. 

 

"Use it Again" is de eerste tentoonstelling van stichting Orangemann, georganiseerd in het Ampelhaus in Oranienbaum (Duitsland). In hedendaags kunst & design zijn begrippen als re-use, recycling, cradle to cradle, transformatie en consumptie niet meer weg te denken. Vragen als de noodzaak en eindigheid van consumeren, maar ook hoe zich dit verhoudt tot politiek, geloof en macht, zijn momenteel een voedingsbodem van inspiratie. Bij design komt dit tot uiting in innovatieve en creatieve oplossingen om materialen te hergebruiken en te vernieuwen. In de beeldende kunst komt juist de maatschappelijke kant van dit thema aan de orde.

De tentoonstelling laat een breed scala aan producten en autonoom werk zien van zowel gevestigde namen als verrassend talent dat nog onbekend is. Voor allen geldt dat er op zeer verschillende wijze met dit thema wordt omgesprongen. Sommige werken bieden een praktische oplossing voor hergebruik. Andere werken roepen juist vragen op over dit thema. Er worden veel verschillende en verrassende werken getoond waarvan het vaak ook niet direct zichtbaar is dat er sprake is van "Use it Again”. Richard Hutten is betrokken bij de tentoonstelling als adviseur en zal daarnaast ook werk tonen in het Ampelhaus.
 
Het Ampelhaus is een mooi groot pand in het centrum van Oranienbaum dat de afgelopen 10 jaar niet meer in gebruik is geweest. In deze periode is het pand ook niet meer onderhouden en sterk verwaarloosd. De titel van de eerste tentoonstelling “Use it Again” slaat dus niet alleen op het getoonde werk maar ook op de locatie.
Het pand leent zich zeer goed voor het organiseren van tentoonstellingen doordat het bestaat uit een verscheidenheid van kleine en grote ruimtes met ieder haar eigen kwaliteiten. De kelder en de zolder bieden de ruimte voor bijzondere presentaties.

Deze tentoonstelling valt samen met de grote zomertentoonstelling in het paleis van Oranienbaum. Het paleis staat een half jaar in het teken van hedendaags Nederlands ontwerp en mode in combinatie met historische objecten. Het Ampelhaus bevindt zich op 200 meter van het paleis. Voor meer info over de zomertentoonstelling in Paleis Oranienbaum klik 
hier.

Een hartelijke groet en graag tot ziens in Oranienbaum!

 

Rolf, Niek & Gemma

 

Adres

Ampelhaus

Brauerstraße 33

Mittlere Elbe

06785 Oranienbaum
Deutschland

 

http://www.ampelhaus.nl/

https://www.facebook.com/Use.it.Again

« Terug naar actueel nieuwsoverzicht

Nieuwsarchief

Kunstenaars