Tentoonstellingen


Ich bin Maler!

Ich bin Maler!

Drie jonge schilders laten hun passie met het doek, de verf, de contouren en het beeld zien. Gema Alba (ES), Jitka Andrea (NL) en Bart van der Mark (NL). Het werk toont samenhang doordat de drie schilders het (bebouwde) landschap onderzoeken.

Gema Alba (ES) is geïnteresseerd in hoe de mensheid de omgeving heeft aangepast aan haar behoeften, daarmee een kunstmatige setting bouwend met als doel levensomstandigheden te verbeteren. In haar recente werk onderzoekt ze het visuele contrast dat voortkomt uit de co-existentie van de stedelijke omgeving en de natuur.

Jitka Andréa (NL) schildert landschappen waarin perspectieven, pijlers, constructies en vlakken de belangrijkste rollen spelen. De ruimtes ondervinden een verdraaiing, waardoor het beeld vervreemdt. Wat een afgebakende ruimte leek, transformeert tot een vlak of komt los te staan.

Bart van der Mark (NL) In zijn schilderijen lopen afstanden en dieptes door elkaar, maar vormen toch een geheel. De afbeelding bestaat uit surrealistische en metafysische elementen. Het begint bij de natuur en loopt uit in een volbouw van menselijke drang tot vernieuwing. Het verlaten landschap van vroeger en het volgebouwde uitzicht van de toekomst.

 

Klik op een afbeelding voor een vergroting
Ich bin Maler! Ich bin Maler! Ich bin Maler! Ich bin Maler! Ich bin Maler!

Kunstenaars