Tentoonstellingen


Backspace

Backspace

Giuseppe Licari (IT)

29 januari 19.00 uur Opening door Patrick van der Klooster, directeur AIR

Backspace is de "andere" zijde, de achterkant, dat wat ondersteboven wordt gehaald... of letterlijk: de achterkant van datgene dat we onder normale omstandigheden kunnen, mogen of willen zien. Backspace  is een installatie die structurele conventies uitlicht en ons daarmee confronteert door de absurd doorgetrokken omkering. Hoe kan je spelen met de betekenis van vormen als symbolische bouwstenen van onze leefruimte? Welke invloed heeft de nieuwe ruimtelijkheid op onze identiteit? Kunnen de bouwstenen van ons eigen "ik" ook architecturaal van aard zijn? Wat betekent de structuur van de plaats waarin we ons bevinden? En hoe gedragen we ons tegenover elkaar in confrontatie met de architectuur? Met Backspace gaan Licari en Hommes een gedurfde uitdaging aan die blijk geeft van interesse in het snijvlak van architectuur en beeldende kunst, en van toewijding tot het visionaire en gewaagde.

Curator: Nele Buys, Vzw de console, Gent

Evenementen in Backspace
6 februari 21.00 - 22.30 uur Concert ter gelegenheid van de Tour op Zuid bezoekers Art Rotterdam

16 februari 19.30 – 22.00 uur Droomkastelen bouwen: Debat over toekomst en mogelijkheden van de Rookgasreiniger AVR met Maarten Struijs, Ed Goverde en Patrick van der Klooster. In samenwerking met AIR

3 maart 16.00 – 23.00 uur Art Meets Politics. Een doorlopend programma met interviews, performance, stemmen, film, lezingen en live TV uitslagen in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen. In samenwerking met Club Attent.    

 

Klik op een afbeelding voor een vergroting
Backspace Backspace Backspace Backspace Backspace Backspace

Kunstenaars