Tentoonstellingen


Queen's day

Queen's day

Samuli Schielke

30 april 10.30 tot 16.30 uur

Op 30 april verandert Nederland in een oranje festival met rommelmarkten en muziek, ook de Charloisse Kerksingel voor de deur van Hommes. Sinds 2006 maakt Samuli Schielke (Finland, 1972) met zijn groot formaat camera instant portretten van mensen die flaneren op de rommelmarkten op Koninginnedag. De modellen beslissen zelf hoe zij op de foto willen. Een minuut later is hun portret klaar. Hij fotografeert met Polaroid instant film, die zowel een positief als een negatief produceert. De positieve afdruk verkoopt hij meteen voor een klein bedrag, de negatieve houdt hij om de foto's later te kunnen exposeren.

Schielke is fulltime cultureel antropoloog en parttime fotograaf. Hij woont en werkt in Rotterdam en Berlijn. De tentoonstelling bestaat uit een eerste selectie van de portretten, afgedrukt op barietpapier, gemaakt tussen 2007 en 2009. De portretten van 2008 zijn gemaakt in samenwerking met Philipp Reichmuth.

Op 30 april plaatst Schielke zijn camera bij ons voor de deur in het feestgedruis en kunt u te midden van het Koninginnedag feest een foto laten maken voor een laatste serie Koninginnedag portretten.      

 

Klik op een afbeelding voor een vergroting
Queen's day Queen's day Queen's day Queen's day

Kunstenaars