Tentoonstellingen


Bridgin'

Bridgin'

BRIDGIN' 

Fatima Barznge, Laan Irodjojo, Dwight Marica, Heleen Schr÷der, Daniela Swarowsky, Kees Touw, Ellen Vomberg, Anton Vrede, Efrat Zehavi 

Opening zondag 26 september 15.00 uur door Yonca Ízbilge curator en programmamaker; lid van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur.

In een stad als Rotterdam met bewoners van meer dan 100 nationaliteiten lijkt er soms veel afstand te bestaan tussen de groepen onderling. In de kunstsector toont zich dat ook specifiek: blank en hoogopgeleid is het meest geziene profiel. Het overbruggen van verschillen speelt niet alleen bij culturele achtergronden: voor veel Rotterdammers vormt de rivier een barriŔre om over te steken van Noord naar Zuid.

Met de expositie Bridgin' openen we het nieuwe seizoen met een ruime blik door middel van video, tekeningen en grafisch werk gemaakt door kunstenaars van zowel allochtone als autochtone achtergrond, zowel van Noord als van Zuid. Het maken van verbindingen is een leidraad in het werk.

Gastcurator: Ellen Vomberg

Dit project is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Deelgemeente Charlois, Stichting Bevordering van Volkskracht, Stichting Van Leeuwen Van Lignac, woningcorporaties Woonstad Rotterdam en Vestia Feijenoord, stichting Hart voor Zuid en stichting Hommes Foundation. 

 

Klik op een afbeelding voor een vergroting
Bridgin' Bridgin' Bridgin' Bridgin' Bridgin' Bridgin'

Kunstenaars