Tentoonstellingen


Flaque Publique

Flaque Publique

Flaque Publique

proloog in Hommes vanaf 28 september t/m 4 november 2007

Kamiel Verschuren

Ontwerpstudie historisch centrum Oud-Charlois & andere ruimtelijke projecten

Sinds juni 2006 heeft Kamiel Verschuren gewerkt aan een ontwerpstudie voor de herontwikkeling van het historisch centrumgebied van Oud-Charlois, die nu aan het publiek wordt getoond. De ontwerpstudie bestaat ondermeer uit een 200 pagina's dikke brochure, een serie tekeningen en een grote maquette*. In de presentatie zijn de verschillende onderdelen van de ontwerpstudie bijeengebracht. De ontwerpstudie heeft betrekking op het functioneren van het openbaar gebied en zoekt daarin naar een eigentijds karakter van dit historisch getinte stadsdeel.

Het doel van de studie is het ambitieniveau voor de herontwikkeling van Oud-Charlois te vergroten en daarin een belangrijke positie toe te kennen aan een culturele dimensie. Naast deze presentatie worden ook andere ontwerpstudies, bespiegelingen en projecten getoond. Onder andere de resultaten uit de workshop Moving in Free Zones van juni 2007. Deze door iStrike** georganiseerde workshop met studenten van de afdeling Bouwkunde van de TU-Delft had eveneens betrekking op de toekomstige ontwikkelingen van Rotterdam-Zuid en het functioneren van het openbaar gebied. 

Om het debat over de herontwikkeling van Oud-Charlois te ondersteunen en te verbreden is er rond de presentatie een programma met vier evenementen, bedoeld voor professionals en ook voor bewoners van Charlois. De programmering legt het verband tussen de diverse ambities van Pact op Zuid en relateert deze aan de ontwikkeling van Oud-Charlois.

* maquette ism Alain Hurel

 ** Moving in Free Zones st. iStrike ism Spacelab_Urban Body/TU-Delft

Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Gemeente Rotterdam / Pact op Zuid en Woningcorporatie de Nieuwe Unie.

 

 

Klik op een afbeelding voor een vergroting
Flaque Publique Flaque Publique Flaque Publique Flaque Publique Flaque Publique Flaque Publique

Kunstenaars