Tentoonstellingen


Fleeting

Fleeting

Op 13 januari vanaf 19.00 uur is de opening van Fleeting door Ir. Thessa Menssen, directeur Infrastructuur & Maritieme zaken (COO) Havenbedrijf Rotterdam N.V.

13 januari t/m 12 februari 2012

Marco Douma, Roel Meelkop, Rutger Zuydervelt
Barbara Helmer  
Vier kunstenaars onderzoeken de betekenis van licht en geluid voor onze waarneming van de alledaagse realiteit.

Rutger Zuydervelt (Machinefabriek) Marco Douma en Roel Meelkop, maakten een beeld- en klankinstallatie met een panoramisch karakter: Pierdrie. Rotterdam heeft een van de  grootste havens ter wereld, maar in de stad zelf merk je daar weinig meer van. Pierdrie brengt de beleving van de haven terug in de stad. Het beeldende en sonische fenomeen van de pier in de Rotterdamse Waalhaven, de wijdsheid van deze plek, daagde de kunstenaars uit tot het maken van dit werk. 

Licht en dan vooral het laatste licht van de dag is haar thema. De tekeningen van Barbara Helmer verbeelden het verstrijken van de tijd, het aflopen van de dag. Je zou het romantisch kunnen noemen, niet op een negentiende eeuwse manier, maar op een hedendaagse, meer stadse manier. Zij tekent met kleurpotlood en grijs grafietpotlood, in lagen opgezet, eerst de kleuren en de bovenste laag met grijs potlood.

Opening 13 januari om 19.00 uur door Ir. Thessa Menssen, directeur infrastructuur & Maritieme zaken (COO) Havenbedrijf Rotterdam N.V.

29 januari om 15.00 uur jaarlijkse Hugo Bongers lezing (Ned. Gesproken) Bongers reageert op de analyse van Mariёtte Dölle over trends in het Rotterdams kunstklimaat, en reflecteert op het getoonde werk in de tentoonstelling. 

Finissage 12 februari vanaf 16.00 uur met een Concert van Klassiek op Zuid: uitgevoerd wordt het strijkkwintet van Bruch.

Klik hier voor een recentie op Fluid Radio.

 

Pierdrie is mogelijk gemaakt door bijdragen van Deelgemeente Charlois, dienst Kunst en Cultuur gemeente Rotterdam, Centrum beeldende kunst Rotterdam, cultuurfonds BNG en Stichting Bevordering Volkskracht. Meer info op www.pierdrie.com  

 

Klik op een afbeelding voor een vergroting
Fleeting Fleeting Fleeting Fleeting Fleeting

Kunstenaars