Tentoonstellingen


Sconfinamenti

Sconfinamenti

Sconfinamenti
Giuseppe Licari en Laura d\'Ors

29 November 2007 tot en met 5 janauri 2008

Giuseppe Licari (Italië, 1980) en Laura d\'Ors (Spanje, 1973) exposeren gezamenlijk onder de titel \'Sconfinamenti\': Italiaans voor het overschrijden van een grens in figuurlijke of in letterlijke zin. Waar trekken we de grens? Zijn wij toeschouwer van de kunstenaar die met grenzen speelt of trekken we bij het kijken naar kunst zelf nieuwe grenzen? Hoe verhouden wij ons tot de ander? Deze expositie brengt zeer verschillende kunstuitingen samen tot een geheel, waarin de contouren lijken te verdwijnen.

Giuseppe Licari onderzoekt in zijn werk de relatie tussen mens en ruimte waarbij hij gebruik maakt van verschillende materialen die in het bijzonder terugverwijzen naar de natuur. Hij communiceert via ironische en wijdverbreide middelen, met de intentie zijn publiek een actieve rol te geven in zijn werk. In principe worden objecten uit hun eigen context gehaald, veranderd, overgeschilderd, of gemonteerd met verschillende materialen. Dit blaast ze nieuw leven in en voert het publiek naar een nieuwe existentiële ervaring van het alledaagse leven.

De foto-, videowerken en installaties van Laura d\'Ors gaan voor een groot deel over het vage gebied van de droom. Haar beelden wonen in de ruimte van \'disrealiteit\'. Om haar werk nog scherper te benoemen, is het begrip \'mimesis\' van toepassing. In haar vaak surreële of droomachtige werken worden taferelen uitgebeeld waarin wij niet weten of het droombeeld de werkelijkheid weerspiegelt, of dat het alledaagse leven onze dromen nabootst. Door de wijze waarop ze de werkelijkheid manipuleert raakt de toeschouwer \'gevangen in het beeld\'.

Deze tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam / Pact op Zuid en DeltaPort Donatiefonds.

 

Klik op een afbeelding voor een vergroting
Sconfinamenti Sconfinamenti Sconfinamenti Sconfinamenti Sconfinamenti Sconfinamenti

Kunstenaars