Tentoonstellingen


Fragmented Surreality

Fragmented Surreality

Fragmented Surreality

Yoshiyuki Koinuma
Pim van Halem

19 februari t/m 18 maart 2012

Opening op 19 februari met om 15.00 uur een lezing door dr. E.K. de Bock, coördinator wetenschap Wereldmuseum, waarin het werk van Koinuma en Van Halem wordt geplaatst in de context van de Animamix beweging. Van 16.00 uur -18.00 openingsreceptie.

Schrikkelevent woensdag 29 februari
20.00 uur Artist Talks gevolg door een optreden van Hidde van Schie and his Health Insurance band

Fragmented Surreality sluit aan bij de internationale kunstbeweging die wordt aangeduid met de term Animamix. Een stijl geinspireerd door computeranimaties, komische (cartoon)figuren en fantasiewerelden. Het Wereldmusuem Rotterdam toont onder de titel Future Pass t/m 11 maart a.s. werken van ruim 100 kunstenaars uit deze beweging.

In Fragmented Surreality toont onze artist in residence Yoshiyuki Koinuma (JP) de ontwikkelingen in zijn werk sinds de presentatie op de First Floor in mei 2011. De beeeldtaal in zijn werken is veelzijdiger en de omvang van de werken is toegenomen. Door de toepassing van gemengde technieken (collage, printwork, acrylverf, kleine objecten) creёert hij in zijn schilderijen een surrrealistische fantasiewereld, die zich in het heelal of ver onder water lijkt te bevinden.

De tekeningen van Pim van Halem (NL) zijn wereldjes waarin je kunt wegdwalen. Ze ontstaan op rollen papier, in boeken of als reeksen op losse vellen. Zijn belangrijkste drijfveer is de nieuwsgierigheid naar wat zijn tekenende hand teweegbrengt als hij deze laat gaan. In zijn recente inkttekeningen zoekt hij de figuratie in door toeval gevormde vlekken. Dat resulteert in al evenzeer dichtbevolkte landschappen.

 

 

Klik op een afbeelding voor een vergroting
Fragmented Surreality Fragmented Surreality Fragmented Surreality Fragmented Surreality Fragmented Surreality

Kunstenaars