Tentoonstellingen


Karin Trenkel en Thomas Nolden

Karin Trenkel en Thomas Nolden

Karin Trenkel
Thomas Nolden

30 maart t/m 6 mei 2012

Opening 30 maart vanaf 19.00 uur met muziek van Franz Schubert uitgevoerd door Waldin Roes en Janine de Leeuw.

Finissage 6 mei vanaf 16.00 uur met de presentatie van het werkmateriaal voor het kunstenaarsboek ‘Flora + Fauna' van Karin Trenkel.

De installaties van Karin Trenkel lijken decors, waarin wordt gespeeld met de wisselwerking tussen platte en ruimtelijke verbeelding van landschappen. Ze vormen bijna-kitscherige beelden, die Trenkel echter zodanig weet te ensceneren dat ze uitstijgen boven het sentiment. Maar ergens blijft het wringen. Voor deze tentoonstelling laat Karin Trenkel twee natuurgebieden ontstaan: een reservoir en een reservaat. Van ontelbare vellen papier in diverse kleuren creëert zij een geometrisch ‘natuurschouwspel'.

Thomas Nolden creëert schilderijen van weiden met schapen; zijn palet van groen en grijs verbindt de mistige lucht, de wei en de wol. De schilderijen, ter plekke geschilderd, tonen de verlegenheid en het karakter van het schaap zonder deze te vermenselijken. Een levendige verbeelding van de natuur, volledig opgebouwd uit kleur.

Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Deelgemeente Charlois, Rotterdam Kunst en cultuur.

 

Klik op een afbeelding voor een vergroting
Karin Trenkel en Thomas Nolden Karin Trenkel en Thomas Nolden Karin Trenkel en Thomas Nolden Karin Trenkel en Thomas Nolden

Kunstenaars