Tentoonstellingen


Broder des cœur et broder des desirs

Broder des cœur et broder des desirs

Broder des cœur et broder des desirs

Nina Boas
Françoise Magrangeas

1 juni t/m 8 juli 2012

Opening 1 juni om 19.00 uur met dansperformance door Ana Teixido

Nina Boas (1980) is performance kunstenaar. Tekeningen, collages en coupures zijn vaak het beginpunt van een performance. Ze speelt met verhoudingen en vrouwbeelden. Afwisselend treedt ze op als klein meisje, dan weer als reuzin. De performances zijn opvallen stil en woordloos, of juist met poёtisch gesproken teksten in een ‘mise en scene\'.

Françoise Magrangeas (1949-2011) gebruikt voor haar schilderijen antieke linnen onderhemden, nachtjaponnen of jurken als canvas, die vooraf geprepareerd werden. Francoise Magrangeas schilderde stilgezette zwijgzame beelden. Zij hield van die stilte, maar vond ze soms ook te stom, te woordloos. Zo ontstond de behoefte om op het schilderij te schrijven, soms krassend en kervend, zelfs door het linnen. Poetische zinnen zoals \"Broder des cœur en broder des desirs\".

Ana Teixidó (ES, 1960) ontving in 1991 de Zilveren Dansprijs voor haar rol in \'Amy and Ana\' van Ton Lutgerink en is sedert 1986 verbonden aan dansgezelschap Meekers Rotterdam als danser en choreograaf.

Deze tentoonstelling is een onderdeel van het programma Language & Art Gallery Tour van het 43e Poetry International Festival Rotterdam. Meer informatie op www.poetry.nl

3 juni 17.00 uur
Concert in het kader van Operadagen: Rut Codina Palacio (sopraan), Maurits Draijer (bariton) en Eva Szalai (piano).

12 t/m 17 juni
Geopend van 12.00 tot 17.00 uur in verband met Language & Art Gallery Tour

23 en 24 juni
Kunstweekend Charlois

 

Klik op een afbeelding voor een vergroting
Broder des cœur et broder des desirs Broder des cœur et broder des desirs Broder des cœur et broder des desirs Broder des cœur et broder des desirs

Kunstenaars