Tentoonstellingen


Between a brick and a tender place

Between a brick and a tender place

Dieneke Jansen

"Between a brick and a tender place"
(van baksteen tot intieme plek)

24 t/m 28 oktober 2012, 1 tot 5 uur
Opening woensdag 24 oktober om 18.00 uur door/by Maaike Gotschall, coördinator van Rotterdam Artists in Residence (RAiR), als onderdeel van het programma 'STAMMTISCH -Den Haag'.

Zaterdag 27 oktober 14.00 - 16.00 uur workshop "Kom bouwen", zowel voor kinderen als volwassenen.

Dieneke Jansen (NL/NZ) verblijft sinds 15 mei in het kunstenaarsgastverblijf van galerie Hommes. Jansen is geboren in Rotterdam. Als klein meisje emigreerde ze met haar ouders naar Nieuw Zeeland.

In de afgelopen werkperiode onderzocht zij de manier waarop bewoners in Rotterdam hun stedelijke omgeving gebruiken. Daarbij heeft Jansen vooral oog voor het ongeplande en het onverwachte. In de maanden mei tot en met juli bracht zij vele uren door in de straten, parken en braakliggende terreinen van Rotterdam Charlois. Door observeren, fotograferen, filmen en spelen raakte zij in gesprek met kinderen en bewoners en ontstond de uitwisseling. Dit alles resulteert in beelden met vertellingen waarin afval en rommel opnieuw worden gewaardeerd en waar realiteit en verbeelding met elkaar botsen. Wij nodigen u van harte uit om haar werk te komen kijken of om mee te doen aan de workshop.

Met dank aan dienst Kunst en Cultuur Rotterdam en Tent.Rotterdam

 

Klik op een afbeelding voor een vergroting
Between a brick and a tender place

Kunstenaars