Tentoonstellingen


Schilderijen van Rolina Nell in Caland/Schoen

Schilderijen van Rolina Nell in Caland/Schoen

Openingsreceptie 8 maart om 17.00 uur Caland/Schoen, Nieuwe Binnenweg 16, Rotterdam

Rolina observeert vrouwen in hun doen en laten, op straat, wachtend op een trein of bus, zowel in Nederland als daarbuiten. Universele houdingen en poses van vrouwen, die subtiel en cultuurgebonden toch een persoonlijkheid prijs geven. Ze legt deze houdingen vast op linnen met acryl en meer recent ei-tempera. Hierbij gaat haar speciale interesse uit naar kleding, stoffen en motieven. In de ongeschreven moderegels, waarin meisjes en vrouwen hun weg moeten vinden zoekt ze naar de subtiele en voorzichtige afwijking; dat ene geknikte enkeltje of die afgezakte kous.

In haar schilderijen isoleert ze vrouwen uit hun omgeving. De omgeving in haar schilderijen is vaak onduidelijk en wat mistig weergegeven en is in tegenstelling tot de meer statische vrouwen en meisjes, in beweging. Je zou hieruit de onrust van de afgebeelde vrouwen en meisjes kunnen herleiden. Vaak op de rug bezien en recent ook erg ingezoomd. Rolina's melancholieke schilderijen leiden tot fantaseren over de vrouwen en meisjes die worden afgebeeld.

In haar nieuwste werk toont Rolina observaties uit Zuid Amerika, waarbij haar aandacht vooral is uitgegaan naar het fundament van het staan, wachten, hangen, treuzelen en lummelen; de benen en voeten.

 

 

Klik op een afbeelding voor een vergroting
Schilderijen van Rolina Nell in Caland/Schoen

Kunstenaars