Tentoonstellingen


Beyond the visible

Beyond the visible

Een solo tentoonstelling met nieuw werk van Yoshiyuki Koinuma

30 mei t/m 12 juli 2014

Koinuma (1982, JP) laat ons kennismaken met zijn door en door Japanse ziel. Zijn werk is ingegeven door een mengeling van eeuwenoude tradities en een moderne ‘geest\\\': dit levert een beeldtaal op die absoluut oorspronkelijk is. Koinuma laat zich inspireren door Boeddhisme, Shintoïsme, vreemde dieren en computergames. In deze tentoonstelling neemt hij de bezoeker mee in een wereld voorbij hetgeen zichtbaar is met het oog.

Speciaal voor de Language and Art Gallery Tour verdiepte Koinuma zich in de gedichten en romans van de Japanse schrijver Kenji Miyazawa, die leefde van 1896 tot 1933. Een aantal van de werken uit de tentoonstelling komen daaruit voort.
Het gedicht \\\"I will not give in to the rain\\\" van Miyazawa wordt in de tentoonstelling opgenomen.

Tijdens het Poetry International Festival presenteren Poetry International en vele Rotterdamse galeries nieuwe, intensieve versmeltingen van taal en beeldende kunst tijdens de tweede editie van de Language & Art Gallery Tour. Kris kras door de stad, te voet of op de fiets, elke dag stap je om 14.00 uur op voor een verrassende tocht langs talige installaties, schilderijen, illustraties, kunstenaarsboeken en taalexperimenten van gerenommeerde kunstenaars en aanstormend talent. In de galeries worden de exposities afgewisseld met voordrachten en performances. Maak je keuze uit een van de drie routes en stap op!Voor meer informatie over de Poetry Language and Art Gallery Tour, klik hier.

Yoshiyuki Koinuma woont en werkt in Rotterdam sinds 2011.

Tegelijk met de opening van deze tentoonstelling vind de opening van het kunstweekend Charlois plaats in onze galerie. Voor deze gelegenheid maakte Piet Rogie een duet: Mirror Me. Meer informatie hierover staat op de pagina Evenementen.

 

Klik op een afbeelding voor een vergroting
Beyond the visible Beyond the visible Beyond the visible Beyond the visible

Kunstenaars