Tentoonstellingen


in de schemer

in de schemer

In verband met afbouwen en opnieuw inrichten is de galerie gesloten tot 15 november. Op 15 november om 15.00 uur openen we de nieuwe tentoonstelling. U bent van harte welkom.

Anne van As

Anne van Eck

in de schemer

15 november t/m 19 december 2015

vernissage 15 november 15.00 - 18.00 uur met een openingswoord door Piet de Jonge, directeur Charlois Speciaal (v/h Kunstweekend Charlois).
finissage 19 december 17.00 - 21.00 uur

Anne van As en Anne van Eck zijn beide gefascineerd door de natuur. Van As met name door de bergen en de periferie hiervan. Haar interesse ligt bij het indirecte, bijna clichématige voorstellingen van dieren en landschappen. Deze refereren vaak aan herinneringen en situaties. Van Eck wordt vooral gegrepen door dieren met daarbij de transformatie van materiaal tot een beeld. De aandacht verschuift constant tussen het laten ontstaan van een leven naar de gedaantewisseling door materiaalgebruik. Beiden spelen met het schemergebied. Bij van As doemen de beelden op uit het duister en bij van Eck als een plek waar leven en dood in elkaar overgaan. Er wordt getracht het ongrijpbare grijpbaar te maken.

Mede mogelijk door een bijdrage van gemeente Rotterdam.

 

 

Klik op een afbeelding voor een vergroting
in de schemer in de schemer in de schemer in de schemer in de schemer

Kunstenaars