Tentoonstellingen


"Seit wann kann man hier tanzen"

Sabrina Basten
26 februari 2016 18.30 - 23.00 uur
18.30 - 20.30 buffet € 5,00 (aanmelden graag)
20.30 uur Introductie
21.00 uur Sabrina leest voor
21.00 uur - 23.00 uur receptie

Sabrina Basten gebruikt haar tekeningen en verhalen als een manier om haar anders mogelijk ontglippende herinneringen en ervaringen vast te leggen. Niet zo nauwkeurig als met een foto, maar preciezer en intiemer. Het is tegelijk een schetsboek, een droomdagboek en gecodeerd dagboek.


De titel van het boek \"Seit wann kann man hier tanzen\" slaat terug op Sabrina\'s reactie op het in Rotterdam na haar verhuizing ontwikkelde uitgaansleven, waarin cocktailbars en high-profile DJ\' s als paddenstoelen na een regenbui in de hele stad uit de grond zijn geschoten. Deze ontwikkeling stond in schril contrast met de sociale scène die Sabrina en haar vrienden voor haar vertrek naar Berlijn met elkaar creëerden, waarin de stad relatief onaangetast leek. Haar herinneringen aan geïmproviseerde feestjes in gezellig drukke panden, die door brandende sigaretten en lichaamswarmte warm gehouden werden, dansend op het meubilair en YouTube-dj\'s, die sentimenteler werden naarmate iedereen meer dronken werd. Ze herinnert zich de aard van gesprekken van mensen, met wie je gedwongen neus aan neus stond te praten.

\"Seit wann kann man hier tanzen\" werd ontwikkeld in samenwerking met Dörte Fischer. Ze past de Japanse boek-binding techniek toe. Het boek is gezeefdrukt in haar atelier, en ligt nauwkeurig op maat in een mooie doos.
Het boek verschijnt in een oplage van 40 stuks.


Op deze avond worden de originele tekeningen getoond en leest Sabrina voor uit haar boek. Zowel de tekeningen als het boek zijn te koop.

 

Klik op een afbeelding voor een vergroting

Kunstenaars